Allmänna villkor

§1 Det viktigaste är att alla är med och att man tar seden dit man kommer.

§2 Alla deltagare avgör dock var och en sin egen ambitionsnivå inom ramen för researrangörens anvisningar.

§3 Antalet länder som besöks varierar från år till år. Ett lämpligt antal  är dock minst 7  och max 14 länder. Beroende på antalet inbjudna och antalet som tackar ja till inbjudan, kan resebyrån rekommendera ihopslagning av länder eller vice versa. (Typ).

§4 Med land avses:

 1. alla länder som är med i FN
 2. alla svenska landskap
 3. alla andra platser i världen där ”land” är en del av namnet och som är allmänt känt av alla. Vi är väldigt generösa i tolkningen i denna kategori, och i princip allt som har ordet ”land” i sig godkänns. Obs! Se dock även flaggregeln i nästa punkt som kan kräva viss kreativitet beroende på vilket ”land” man har valt.
 4. att det finns en landsflagga som tydligt visar vilket land man representerar. Se även flaggregler nedan.

§5 Incheckning sker (oavsett väder!) vid särskild anvisad tid och plats som man får utsänd till sig efter anmälan.

§6 Vid incheckning sker kontroll av att man har med sig:

 1. Cykel att färdas på
 2. Flagga monterad på cykeln (se särskild instruktion)
 3. Aktuell världskarta med besöksordning (utsändes till deltagarna efter anmälan)
 4. Gott humör

§7 Avfärd sker omedelbart efter att kontrollen är klar!

§8 Varje besök i varje land varar i 25 minuter – om researrangören ej i förväg har anvisat annat – eller om researrangörens representant spontant beslutar att besöket ska förlängas om det besökta landet är särskilt trevligt!

§9 Researrangören håller kontroll på besökstiden i varje land genom medhavda äggklockor. När det är 5 minuter kvar av besöket i ett land sker första ringningen/varningen När tiden har gått ut sker den andra och sista ringningen. Vid den sista ringningen så sätter man omedelbart ifrån sig de lokala dryckerna och annat tilltugg, och beger sig skyndsamt till sin cykel!

§10 Restiden mellan länderna beräknas till cirka 3-10 minuter.

§11 Det är lokalbefolkningen i det land som vi står i tur att besöka, som alltid tar täten. (De är antagligen bäst på att hitta hem!). De är dock skyldiga att säkerställa att kön är klar innan avfärd, dvs att föregående lands innevånare hinner släcka, låsa och att de sitter på cykeln.

§12 Flaggregler

 1. På cykeln skall representativ flagga finnas så att den tydligt syns redan vid ankomst till startplatsen.  Denna flagga skall sedan vara fast monterad under hela färden.
 2. Blompinne typ 60 cm lång, kan med fördel användas som flaggstång. Storleken på flaggan skall vara minst motsvarande ett A4 ark (dvs cirka 21 cm x 29 cm). Flaggan skall givetvis vara synlig från båda håll!
 3. Ingen flagga = ingen start!

§13 Att tänka på som turist i ett annat land

 1. Ta seden dit ni kommer. Man vet aldrig vad som kan hända. Följ lokala anvisningar, regler och förordningar.
 2. Undvik alltid att dricka det lokala vattnet om möjligt.
 3. Tänk på att invånarna i slutet av resan, säkert uppskattar om ni även smakar på deras drycker och tilltugg – så balansera näringsintaget under hela resan!

§14 Att tänka på vid besök i det egna landet

 1. Man får inte cykla i förväg när det är dags för besök i sitt eget land. Alla ska anlända i samlad tropp. Så förberedelse är A och O!
 2. Representera ert land på ett positivt sätt.
 3. Passande kläder och/eller andra persedlar/accessoarer som identifierar er och ert land ökar trivseln betydligt!
 4. De vilsna turisterna som besöker ett okänt land förväntar sig tydlig vägledning från invånarna i landet genom att visa vad som finns att göra, äta och dricka.
 5. Traditionella eller otraditionella lokala seder och/eller aktiviteter och/eller uppvisningar kan givetvis också arrangeras i det lokala landet om man så känner för det. Men kom ihåg – ambitionsnivån avgör man själv! Det viktigaste är att alla är med!
 6. Musikaliska lokala tongångar brukar också fungera bra!
 7. Tänk på att vi passerar många länder! Drinken som man serverar får max innehålla 2 cl starksprit, eller motsvarande i vin/öl. (Alkoholfria alternativ är alltid bra att ha). Givetvis bör man tillhandahålla påfyllning för de turister som så önskar.
 8. När det gäller tilltugg…………..under eftermiddagen och kvällen passeras många länder, så ingen förväntar sig mer än 1/10 måltid (typ) vid varje land. Exakt storlek på tilltugget, får beräknas efter antalet länder som skall besökas.
 9. Vid avfärd gäller det att hänga på när man lämnar sitt eget land! Så att man inte måste springa runt och städa och plocka undan och gå på toa och fixa och prata med barnen och ……..så! Invånarna i nästa land i turordningen står troligtvis redan och väntar vid cyklarna. Eftersom de är ivriga på att komma iväg, men inte får åka innan ni har kommit ut ….så söla inte vid avfärd från eget land!

Kommentera